DİK ROTOVATÖR

Dik Rotovatör Nedir?

Dik freze olarak da bilinen dik rotovatörler, traktör kuyruk milinden hareketlenen, güçlü yapıya sahip toprak işleme ve tohum yatağı hazırlama ekipmanıdır. Baltalı tip kavrama sistemiyle kuyruk milinin devreye alınması durumunda traktörden gelen ani yüklenmelerin şanzımana zarar vermesini önler.

Dik Rotovatör Ne İşe Yarar?

Tarlada toprak işleme, tohum yatağı hazırlığı ve anız bozma işlemleri yapabilen, güçlü ve sağlam yapısı ile toprağı dikey olarak işleyebilen bu makine, toprağı 28 cm derinliğine kadar işleyebilir. Dik açıyla çalışması, toprağın yağmur ve kar suyunu daha kolay geçirmesini sağlar. Ayarlanabilir derinlik özelliği sayesinde, toprağın istenen derinlikte işlenmesini sağlar. Toprak altında taban oluşumunu engeller ve toprağı alt üst etmediği için toprak neminin muhafaza edilmesini sağlar.

En İyi Dik Rotovatör Hangisi?

“En iyi dik rotovatör hangisi” sorusuna yanıt, ihtiyaca yönelik olarak makine ebatlarına göre değişmektedir. Ürün yelpazemizde bulunan farklı ebattaki dik frezeler, arazi genişliğine uygun olarak tercih edilebilir. Geniş arazilerde kullanılabilecek, geniş çalışma alanına sahip ebattaki ürünler zamandan ve yakıttan büyük oranda tasarruf sağlamaktadır.

Dik Rotovatör Fiyatları Ne Kadar?

Büyük ebatlarda olan, sağlam ve güçlü yapısı ile uzun yıllar kullanılabilen dik rotovatörler orta fiyat segmentinde yer almaktadır.  Dik rotovatör fiyatları hakkında bilgi almak için iletişim formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz.

Dik Rotovatör Bakımı Nasıl Yapılır?

  • Dişli kutusu ve karterin yağlarının yağ seviyesi cıvataları sökülerek kontrol edilmeli, eksik ise tamamlayın.
  • Her 200 saatlik çalışma sonunda dişli kutusu ve karterin yağını değiştirin.
  • Dişli kutusu ve karter yağı için SAE 140 EP numaralı yağı kullanın.
  • Rotor sağ yatağına ve merdane yataklarına gres basın.
  • Şaftın her iki mafsalına keçelerin tamamından gres çıkıncaya kadar gresleyin. Bu işlemi her 4 saatlik çalışma sonunda tekrarlayın.
  • Aşırı yük yüklenmesi halinde dişli kutusunu giriş miline bağlayan cıvataları kontrol edin, gevşeyen varsa sıkın.
  • Tüm bağlantı cıvatalarını çalışma sonunda kontrol edin, gevşeme varsa sıkın.
  • Çözemediğiniz problemler için servisi arayın.
  • Çalışma bitiminde makinenin temizliğini yaptıktan sonra kapalı alanda muhafaza edin. Kapalı bir alanda muhafaza edilemiyorsa üstünü örtün.
  • Makineyi park ederken, park ayağını kullanın.

Dik Rotovatör Çeşitleri Nelerdir?

Dik rotovatörler ebatlarına göre çeşitlilik gösterir. Ürün yelpazemizde 7 adet, boyutlarına göre ise 4 farklı ebatta dik rotovatör mevcuttur.

Dik Rotovatör Nasıl Çalışır?

Dik rotovatör, traktörün kuyruk mili (PTO) tarafından aldığı güç ile çalışır. Traktör kuyruk milinin (PTO) uygun devirde (540 d/dk veya 1000 d/dk) çalışması ve dişli sisteminin oranına göre de rotovatör milinin iyice hızını aldıktan sonra toprak yapısına göre yavaş bir şekilde aşağıya indirilerek çalıştırılır. Opsiyonel hidrolik ataçman ile makine şanzımanının arkasındaki kuyruk miline başka bir ekipman bağlamak mümkündür. Tek seferde birden fazla iş yapılarak zamandan ve yakıttan tasarruf sağlanır, tarla trafiği azaltılmış olur.

Dik Rotovatör Çalışma Prensibi Nasıldır?

Dik rotovatörlerde bıçaklar yere dik olarak gelecek şekilde konumlandırılmıştır, her bıçak grubuna hareket ayrı bir dişli tarafından verilmektedir. Dik frezelerde toprak; önce çarpma, itme ve delme sonrasında sadece çarpma etkisiyle karıştırılmaktadır.

Dik rotovatör ürünümüzle ilgileniyorsanız ya da ürün hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız YTAgri iletişim sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

ÜRÜNLERİMİZ